Ashvin Ghisyawan: “Niet alleen het beeld is belangrijk, nog belangrijker is de beleving en de positieve energie die daarmee vrij komt.”

san_ashvinghisyawanTrots op…Ashvin Ghisyawan!
Sarnámihuis is trots op… Ashvin Ghisyawan! Fotograaf Ashvin Ghisyawan heeft al veel jonge Hindostaanse echtparen kunnen verblijden met zijn prachtige bruidsfoto’s. Zijn trouwreportages leggen emotionele momenten op artistieke wijze vast. Zijn werk verscheen onder andere in de Metro, de Telegraaf, Pleasure Magazine en Trouwen Magazine. Ashvins passie voor fotografie gaat echter verder dan bruidsreportages. In 2012 reisde hij naar India voor een special fotoreportage die resulteerde in een foto-expositie in het Museon. Momenteel neemt hij de fotografie voor zijn rekening van de campagne “Barhanti = Trots op Eigen Werk” van het Sarnámi Artist Network. Reden genoeg voor het Sarnámihuis om Ashvin 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om fotografie?
Mijn eerste herinnering is dat ik rond een jaar of 5 was. Mijn vader was toen altijd bezig met een vreemd apparaat die hij daarna weer poetste en weer netjes in een kast deed. Later besefte ik dat dit een apparaat was, waar je je persoonlijke beleving, die jij alleen kan zien op dat moment, met de hele wereld kan delen. Oftewel een fototoestel. De herinnering die mij het meest bij blijft is dat ik jaren geleden (toen de eerste digitale camera’s net uit waren) een groene papegaai had gefotografeerd. Het gevoel wat ik bij deze vogel had, bleek ik maar weer opnieuw beleven bij het bekijken van deze foto.

2. Wat is je grootste mijlpaal tot nu toe?
Voor mij was het een enorme eer dat de bekende mensenrechtorganisatie als GHRD (Global Human Right Defense) aan mij vroeg of ik een documentaire wilde maken in India. Dit was voor mij een beleving die ik nooit zal vergeten. Met mijn foto’s heb ik door middel van social media en expositie aan de wereld laten zien, hoe belangrijk het is om een wereldburger te zijn.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Vanuit de bruidsfotografie begeef ik mij al vaak onder hindoestanen. Eigenlijk heb ik al met de meeste professionals samengewerkt met wie ik ooit wilde samenwerken. Voor mij was het een eer dat ik mocht samenwerken met GHRD. Een mensenrecht organisatie die zich inzet voor mensenrechten in Zuid-oost Azie. Vanuit het maatschappelijk verantwoord ondernemen probeer ik hier een steentje aan bij te dragen.

4. Welke rol speelt familie in jouw fotografie?
Mijn familie steunt mij ontzettend in mijn fotografie. Niet alleen mijn zusje en ouders staan achter mij, ook mijn neven en nichten zijn supertrots op mij, wat mij continue weer een boost geeft in mijn motivatie.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Niet alleen het beeld is belangrijk, nog belangrijker is de beleving en de positieve energie die daarmee vrij komt. Kies voor hetgeen waar je voor wilt kiezen en haal daarmee het maximale uit je leven.

Ashvin Ghisyawan is te volgen via zijn website www.totaalfotografie.nl.