Baithak Sisters

tblBaithakSistersGenre: Muziek – Baithak Gana

Biografie
The Baithaksisters bestaan sinds 2004 maar door de vele boekingen en bekendheid besloten ze om uit te breiden tot BaithakSisters&Co. Baithak sisters en Co bestaat iets meer dan een jaar. Deze band bestaat uit drie zussen en drie vrienden en Manager DJPRAKO Perkaas Badal. De drie zussen Anupma, Roshny en Ratna Bhageloe zijn vanaf kleins af begonnen. Roshny en Ratna zijn gestimuleerd en begeleidt door hun vader wijle heer Sonny Bhageloe. Hij leerde hen zingen en dholak spelen. Hun Vader is weer meegenomen in muziek door zijn Vader De heer Lachman Bhageloe bekend van hitsong Ala Madjara Doro. Als kinderen gingen zij naar de mandir waar zij meer inzicht over ritme, melodieën en maat kregen. Anupma leerde van haar zussen en ook zij begon in mandir met haar talenten.

Toen de zussen iets ouder werden functioneerden ze als freelancers. Moeran, tilwaan, bhatwaan en andere feestgelegenheden en werd steeds meer. Optredens met grote formaties, Baithak gana groepen gaf ze meer bekendheid. Op een gegeven moment werden de zussen herkend en op alle hindustaanse feesten waar ze gingen werden gevraagd om een nummer te zingen en te spelen.

Sinds 2004 hebben ze dus eigen groep gehad en cd uitgebracht Yaad Rakhegi Duniya. Het is lastig om als Dames in deze mannenwereld een icoon te worden van hindostaanse gemeenschap maar door Passie voor Muziek en steun van vele goeie vrienden, familieleden en hun Moeder Mv Manniesing hebben de dames doorgezet en nooit opgegeven. Aparte van deze Dames is dat ze bijna alle instrumenten kunnen bespelen Dholak, Bongo, Spd, Keyboard, Tassa ,Harmoenia, Dhantaal,Tabla,Drum etc.

De Dames hebben ook gefunctioneerd als omroepsters en meegedaan aan grote hindoestaanse nathaks. Ondanks ze in Nederland zijn geboren doen ze alles om hun Roots te behouden. Het is de Dames zelf gelukt om voor hun eerste cd eigen lyrics te schrijven.
Liederen die zij zelf in elkaar hebben gezet: Jaane Rahiye Balma, Saanwariya zijn nu niet meer weg te denken uit hindostaanse scene.

Baithaksisters&co zijn nu zo ver dat ze internationaal bezig zijn met optredens. Zoals Spanje en Suriname. Nu is DJPrako erbij betrokken als Manager en de Heren die ookal bekend zijn als Co’s . Samen gaan ze zeker verder en de dames zullen altijd hun liefde voor muziek blijven voortzetten.

Bron tekst & foto: www.baithaksisters.com

Websites
Website: www.baithaksisters.com
Facebook: www.facebook.com/baithaksistersco.djprako

Contact
Email: baithak_sisters@hotmail.com