148 jaar Hindostaanse Immigratie: Liefde ten tijde van dwangarbeid

Reacties zijn gesloten

Het Sarnámihuis organiseert in het kader van 148 jaar Hindostaanse Immigratie op zaterdag 5 juni 2021 het evenement: Liefde ten tijde van dwangarbeid – menselijkheid onder onmenselijke omstandigheden. Hoe hebben onze voorouders hun menselijkheid bewaard in een systeem van dwangarbeid? Deze vraag staat centraal tijdens deze bijeenkomst die plaats vindt in Theater De Vaillant tussen 19.00 en 20.30 (inloop 18.30).

Het Sarnámihuis en de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie in Suriname hebben twee projecten opgezet die hierop ingaan. Het project De Calcuttabrieven digitaliseert brieven die inzicht geven in de emoties van onze voorouders. De liefde tussen familie in Suriname en India, tussen ouders en kinderen, tussen mannen en vrouwen. Een tiendelige encyclopedische uitgave is in voorbereiding.

Daarnaast hebben het Sarnámihuis en NSHI het nieuwe boek van Dr. Drs R. Bhagwanbali gepubliceerd waarin hij de term “tot koelie gemaakten” naar analogie van de term “tot slaaf gemaakten” introduceert om de geschiedenis van Hindostaanse dwangarbeid te beschrijven en de mechanismen van ontmenselijking.

Op 5 juni zal Dr. Drs. Bhagwanbali zijn boek presenteren en ingaan op de ontmenselijking die plaats vond in de periode van Hindostaanse dwangarbeid. Daarnaast zal Sandew Hira op basis van de Calcuttabrieven ingaan op liefde en menselijkheid. Zangeres Madhu en Dansgroep Ashakiran brengen op artistieke wijze dit thema tot uitdrukking. Er is gelegenheid tot discussie in de zaal en via de livestream op de Facebook pagina van het Sarnámihuis.

Het gaat om een live event. Bezoekers kunnen niet worden toegelaten.

Datum: 5 juni 2021

Aanvang: 19.00 uur.

Livestream:

Het boek van Bhagwanbali is te bestellen bij alle boekhandels in Nederland inclusief bol.com: https://www.bol.com/nl/p/de-tot-koelie-gemaakten/9200000049603499/