Column Amar K. Soekhlal – Aflevering 47: Bhaklol Blok

Het moet inderdaad een dolle boel zijn geweest: daar in The Grand Hotel in Amsterdam. Het was de viering van de verjaardag van een voormalige tassendrager van de premier. Jawel, die premier die tegen Turkse Nederlanders zei: “Pleur maar op”. Het is een majestueus hotel, waar een kamer bijna € 400 per nacht kost. Zo vier je je verjaardag, niet zoals wij in een afgeraagde voetbalkantine. Ze waren er allemaal, althans de VVD’ers die er toe doen.  Gerrit, Jozias, Rita en natuurlijk ook Mark. Vrinden onder elkaar, biertje in de hand en elkaar joviaal veren in de reet stekend. Ik denk dat op een gegeven moment iemand bhaklol Blok zag staan, de man die de uitstraling heeft van een bhijal murgi. Hee Stef, tuhu kuc bol yár! ( Hé Stef, ook jij moet wat zeggen, beste vrind). U kent de setting wel. Gelijkgezinden onder elkaar, maar ook allen blank.  Ik denk dat in dat hotel zelfs de schoonmakers blank zijn. Saaie Stef beklom de katheder en dacht “Jullie denken dat ik saai ben? Ik ga jullie een poepie laten ruiken”. En hij braakte een hele stinkende drol:  “Een multi-etnische of multiculturele samenleving waar de oorspronkelijke bevolking nog loopt en waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet”. Dit is een hele vervelende uitspraak. ági me gasoline dáris ( olie op het vuur gooien). Het is een vrijbrief om nog meer in te beuken op de migranten. Op u en op mij. Hij suggereert dat binnenkort de samenleving zal exploderen en bevolkingsgroepen met elkaar op de vuist gaan. Volgens Blok, zo stelt hij impliciet, zou vreemdelingenhaat in de DNA van de Nederlanders zitten. En dit is natuurlijk ook niet waar. Toen ik dit zo tegen mijn zoon zei, vroeg hij aan mij: ”Pa, kennen de Nederlanders hun geschiedenis niet? Ze hebben eerst slaven gehaald uit Afrika, vervolgens mijn ájá uit India en dat wij hier zijn is toch een gevolg van die geschiedenis”?  Zouden de Nederlanders niet juichen als Nederland net zoals Frankrijk wereldkampioen zou zijn geworden met nakomelingen van Surinamers, Turken en Marokkanen? Goede vraag dacht ik, die moeten wij aan bhaklol Blok stellen. En inderdaad, de donkere Franse voetballers riepen niet alleen “Vive la France”  (hetgeen een ultieme uiting is van Frans patriotisme), maar ze verklaarden dat het wereldkampioenschap ook een overwinning is van Afrika.

Wat bhaklol Blok overigens gezegd heeft, is natuurlijk niets nieuws. Nederlandse politici hebben sinds de publicatie van het opzienbarende artikel Het multiculturele drama in 2000 van Paul Scheffer van alles en nog wat geroepen over die multiculturele samenleving. Frits Bolkestein (pleit nog steeds voor assimilatie), denk aan de opkomst van Pim Fortuyn, de PVV, LPF in Rotterdam. Maar vergeet vooral het CDA niet. Volgens Sybrand Buma is “de geboorte van de boze burger” de schuld van migranten. “Doe normaal of ga weg’ en “Pleur op” blerde Mark Rutte, nota bene de premier. ‘‘De bijstand en Nederlanderschap moet je verdienen” aldus Klaas Dijkhoff van de VVD. De lijst is eindeloos. De verrechtsing en daarmee de verruwing van de samenleving is een wereldwijd probleem. Van de Verenigde Staten tot aan India toe, waar de positie van minderheden verder onder druk staat. Voor het gemak verwijs ik u naar de Indiase deelstaat Assam waar vier miljoen inwoners vrezen voor uitzetting of detentie als ze niet kunnen bewijzen dat ze al langer dan 47 jaar in India wonen!

In Duitsland waar Mesut Ozil gestopt is als speler van het nationale elftal vanwege discriminatie en gebrek aan respect. De oorzaak is dat hij een foto heeft gemaakt met de Turkse president. Maar als een Duitse voetballer op de foto poseert met Poetin dan is er niets aan de hand, aldus een geweldige “jijbak” van Mesut Ozil. Dit fenomeen zie je ook in Nederland. Als voetballers van Marokkaanse afkomst kiezen voor Marokko worden ze uitgemaakt voor verraders. Velen beseffen niet dat migranten twee harten hebben. Ik heb een warm kloppend hart voor Nederland, maar ook eentje voor Suriname.  Ik kreeg diverse e-mails en WhatsApp berichten over de uitlatingen van Blok. Ik heb het gevoel dat het meer kwam omdat hij Suriname een failed state noemde en dat dit te maken heeft met de etnische opdeling. Surinamers sloegen hierop massaal aan. Suriname komt, ik heb het opgezocht, niet op de failed state index van reliefweb. Ik verwijs u naar deze link. Ik kan niet echt oordelen of Suriname een failed state is. Maar op diverse fora uit Suriname bleek, dat met bhaklol Blok gelijk geeft. In een zeer interessant artikel in Starnieuws heeft Erwin A Sadhoe een goede bijdrage geleverd aan de vraag of Suriname een failed state is? Ik verwijs graag naar dat artikel middels deze link. Naar mijn bescheiden mening staat er geen woord frans in.

Al die bovenstaande uitspraken verpesten mijn humeur. Maar wat kan ik er tegen doen? In elk geval dat ik mijn leven niet laat bepalen door bhaklol Blok. Nederland is een fijn land om te wonen, te werken en te leven. Ik zou het voor geen ander land willen inruilen.

Reacties zijn gesloten.