Oproep Kyrill Mahabier

Reacties zijn gesloten

 

Mijn naam is Kyrill Mahabier en ik studeer Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met mijn bachelor scriptie, die zich richt op de politieke participatie van mensen met een Hindostaans-Surinaamse komaf. Mijn onderzoek richt zich specifiek op de betrokkenheid bij Black Lives Matter protesten, maar ik ben ook geïnteresseerd in de participatie van Hindostaans-Surinaamse mensen in het algemeen – daar is namelijk nog niet heel veel over geschreven.

Om dit te onderzoeken, ben ik van plan korte interviews, van 30 tot maximaal 60 minuten, uit te voeren. Daarvoor ben ik op zoek naar mensen van Hindostaans-Surinaamse komaf. Voor mijn onderzoek kwam ik zodoende uit op jullie organisatie. Ik las dat jullie je inzetten voor het verbinden van mensen en culturen, voor een inclusieve samenleving en dat jullie dit doen vanuit een Hindoestaanse achtergrond. Dat is de reden dat ik jullie benader, het is mijn hoop dat jullie contacten hebben binnen de Hindostaans-Surinaamse gemeenschap. Ik vroeg mij af of jullie mijn oproep kunnen delen en wellicht zelfs al mensen kennen die graag hun eigen kijk en ervaring met mij zouden willen delen.

Een aantal dingen is daarbij belangrijk om op te merken:

  1. De antwoorden en de interviews vinden vertrouwelijk (en in vertrouwen) plaats. De persoonlijke gegevens worden met niemand anders gedeeld en bewaar ik veilig. De interviews zelf typ ik uit en deze getypte versies worden als bijlage aan mijn scriptie toegevoegd – maar uiteraard met inachtneming van de privacy en de anonimiteit van de deelnemers;
  2. Het maakt niet uit of iemand veel of weinig (of niet) publiek betrokken is, of hier een uitgesproken mening over heeft. Aangezien er nog weinig over is geschreven, ben ik daar juist benieuwd naar.
  3. Geen  enkel antwoord is verkeerd;
  4. Ten slotte: om de doelgroep van mijn onderwerp wat te beperken, ben ik hoofdzakelijk op zoek naar mensen tussen de 18 en de 40 jaar oud.

Hopelijk kennen jullie mensen die hieraan zouden willen meewerken. Daarnaast zou ik het zeer waarderen als jullie deze oproep kunnen delen, bijvoorbeeld bij evenementen of via een nieuwsbrief. Ik ga graag in gesprek over wat er hierin mogelijk is.

Mochten jullie nog vragen hebben, dan beantwoord ik die uiteraard ook graag! Jullie kunnen reageren op deze mail, of mij bereiken via 06 – 46 93 24 37. Ik wil jullie in ieder geval bedanken voor jullie tijd en ik hoop van jullie te horen!