Activiteiten in Amsterdam en Vlaardingen over Hindostaanse immigratie

Reacties zijn gesloten

Zaterdag 4 juni OBA Amsterdam 15.00-17.00 uur: Dr. Radjinder Bhagwanbali over Hindostaanse immigratie


We gaan in gesprek met elkaar over slavernij en contractarbeid, met woorden en met dans. Auset Ankh Re en Radjinder Bhagwanbali delen hun kennis met ons en nodigen je uit in gesprek te gaan. Maar we houden het niet bij woorden alleen! Dansers van Untold dansen een traditionele Afro-Surinaamse dans en Saraswati Art neemt ons mee in de een oude Hindoestaanse volksdans. Wat zijn de verschillen en waar liggen de overeenkomsten? Leer van elkaar, dans met elkaar, herdenk en vier.
Zaterdag 4 juni
15:00 – 17:00 uur
Toegang: Gratis (Aanmelden verplicht)
OBA Bijlmerplein
Bijlmerplein 393
www.oba.nl
Aanmelden: klik hier.

Zaterdag 5 juni Museum Vlaardingen: Sandew Hira over Calcuttabrieven en een dans- en muziekoptreden door de Nandi Taalavadya Academy uit Bangalore


Op 5 juni 2022 viert en herdenkt Museum Vlaardingen 149 jaar Hindostaanse immigratie. Onze stad kent een grote Hindostaanse gemeenschap, wiens geschiedenis is gekoppeld aan het systeem van contractarbeid in Suriname.
Met een lezing over de Calcuttabrieven door Sandew Hira en een dans- en muziekoptreden door de Nandi Taalavadya Academy uit Bangalore, India wil Museum Vlaardingen de Hindostaanse geschiedenis en cultuur vieren en de ruim 5.000 jonge slachtoffers herdenken die omgekomen zijn van honger en ellende tijdens de koloniale periode van contractarbeid.
We zullen stil staan bij een weinig bekend onderdeel van het Nederlandse koloniale verleden.
Deze bijzondere middag organiseert het museum in samenwerking met het Sarnámihuis en de Shri Nanda Devi Mandir, de Hindoetempel in Vlaardingen.
Zondag 5 juni 2022, 15.00 uur.
We sluiten de middag af met Indiase thee, zoete & hartige hapjes.
Prijs: Volwassenen € 15. Kinderen 4 t/m 17 jaar: € 7,50.
Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131 AG Vlaardingen
Tickets zijn te koop via onderstaande ticketlink, telefonisch (010-4348722) of aan de balie in het museum.
Aanmelden: klik hier.