Projecten

Het Sarnámihuis voert verschillende projecten uit in het kader van Hindostaanse geschiedenis en identiteit. Deze projecten hebben als doel om kennis over Hindostaanse geschiedenis en identiteit over te dragen op een leuke, informatieve en inspirerende manier. In deze rubriek kunt u meer informatie vinden over onze projecten:

  • 5 juni – Hindostaanse Immigratieviering- en herdenking: Een jaarlijks terugkerend project is het evenement in het kader van de Hindostaanse Immigratieviering en -herdenking op 5 juni. Op dit evenement staan we stil bij de mensen die zijn omgekomen tijdens de opstanden en de invloed van het leven toen op de Hindostaanse gemeenschap van nu.
  • Indian History Month: Sinds 2015 organiseert het Sarnámihuis ook Indian History Month, waarbij de hele maand juni in het teken staat van historische figuren uit de Indiase diaspora die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan geschiedenis, wetenschap, sport, kunst en maatschappij.
  • Tetary: Eén van de meeste bijzondere en opmerkelijkste verhalen in de Hindostaanse geschiedenis is het verhaal van Janey Tetary. Ze was de leider van de opstand in 1884 op Plantage Zorg en Hoop en werd tijdens de opstand vermoord met een kogel in haar hoofd. Het Sarnámihuis heeft de informatie verzameld die beschikbaar is over Tetary om haar bijzondere levensverhaal zichtbaar te maken voor een groter publiek.
  • Literatuur: Het Sarnámihuis heeft ook een literatuurlijst samengesteld van Hindostaanse auteurs die boeken hebben geschreven vanuit hun identiteit en ervaringen in de gemeenschap. Die literatuur is beschikbaar gesteld op onze website.

LogoIHM2015