Indian History Month

Reacties zijn gesloten

In juni 2022 viert het Sarnámihuis de zesde editie van Indian History Month. Omdat Indian History Month samenvalt met Pride Month heeft het Sarnámihuis voor dit jaar krachten gebundeld met Hindostaans & Queer en is het thema van dit jaar #PRIDE. Gedurende de hele maand juni worden op de social mediakanalen van het Sarnámihuis en Hindostaans & Queer dagelijks bijzondere queer perspectieven gedeeld uit het Hindostaanse heden en verleden. Het zullen perspectieven zijn die veelal onbekend zijn en niet terug te vinden zijn in de Nederlandse geschiedenisboeken of musea, maar een belangrijk onderdeel zijn van het Hindostaans cultureel erfgoed.

Met de focus op het queer perspectief willen het Sarnámihuis en Hindostaans & Queer aandacht vestigen op een thema dat als taboe wordt beschouwd in de Hindostaanse gemeenschap, maar in de geschiedenis niet altijd een taboe is geweest. Deze editie van Indian History Month richt zich dan ook op de verhalen die belichten hoe homoseksualiteit, genderidentiteit en andere vormen van queerness in Hindostaanse geschiedenis gevierd werden.

Volg Indian History Month via de Instagram pagina van Hindostaans & Queer en de Facebook pagina van het Sarnámihuis. Check hieronder de agenda van activiteiten deze maand.