ArunA: “Het was voor mij een grote eer om te mogen zingen tijdens de grootste bedevaart van de wereld.”

san_arunaTrots op…ArunA
ArunA is een bekende naam in de Hindostaanse gemeenschap en weet als geen ander het publiek met haar stem en de liederen van Bollywood te raken. Ze deed de soundtrack voor ZOOP in India en mocht optreden op de Kumbh Mela in India. In Suriname werkte ze samen met onder andere Damaru, Joggaman en Kenny B. En ook in Nederland wordt ze gevraagd voor grote evenementen, zoals de support act voor Kumar Sanu. Binnenkort komt haar derde album uit, getiteld “Rock ur Rootz” met muziek van Shay Dee en gastbijdragen van Raj Mohan en Narsingh Balwantsingh. De launch van Rock ur Rootz zal plaatsvinden op zaterdag 23 februari in Club Eclipse Rotterdam. Reden genoeg voor het Sarnámihuis om ArunA 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om muziek?
Mijn eerste herinnering aan muziek is m’n Nani (grootmoeder); ik ben bij haar opgegroeid en Nani begon ’s ochtends vroeg al met het zingen van bhajans…die ze vervolgens weer aan mij leerde. Bij m’n ouders werd er van alles beluisterd, van de Asha Bhosle tot de Carpenters, van Rock tot Qawali, dit heeft me muzikaal gevormd. Deze verscheidenheid hoor je ook terug tijdens mijn optredens.

2. Wat is voor jou je grootste mijlpaal tot nu toe?
Het optreden op de Kumbh Mela – Allahabad in India. Het was voor mij een grote eer om te mogen zingen tijdens de grootste bedevaart van de wereld. Miljoenen mensen van over de hele wereld…en om daar te mogen zingen was een hele bijzondere ervaring.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Weet je, ik sta open voor collabz met iedere Hindostaanse artiest in Nederland. Binnenkort verschijnt mijn derde album “Rock ur RootZ en ook op dit album heb ik mogen samenwerken met collega artiesten. Rock ur RootZ is een productie van AS1 Temptation ( ArunA & Shay Dee ) en zij staan eveneens bekend om hun bijzondere collabz*. Iedereen doet zijn of haar ding, maar het is juist leuk om af en toe buiten je eigen comfortzone te treden en samen te werken met collega artiesten. Ik ben dan ook erg blij met het Sarnámi Artist Network en ik hoop dat het een trigger zal zijn voor mijn Hindoestaanse collega artiesten.

4. Hoe combineer je familie met je muziek? Welke rol speelt je familie in jouw muziekcarrière?
Mijn familieleven is goed te combineren met muziek, helaas kan ik nog niet van mijn muziek leven, dus heb ik een reguliere job en dat vergt soms wat organisatie, maar tot nu toe gaat het prima. Mijn familie is mijn basis, mijn bron van inspiratie. Iedere artiest heeft ups & downs, ook ik en dan is mijn familie er. Ze delen in mijn succes, maar ze delen ook in de minder goede tijden. Kracht, Moed, Respect, Liefde. Dat is mijn familie, mijn leven.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Het Sarnámihuis is een prachtig instituut voor de Hindostanen in Nederland. Ik vind het heel belangrijk dat de huidige- en komende generatie(s) beseffen wat onze voorouders allemaal hebben doorstaan om ons een goede toekomst te bieden. Sarnamihuis biedt ons deze kans, maak er gebruik van.

* Angelicicious – A Bollywood Temptation (ft. Apache Indian)
*WE LOVE SU (ft. Damaru, Kenny B., Joggaman, Ed Rust)
* Rock ur RootZ (ft. Raj Mohan & Narsingh Balwantsingh)