Danstheaterproductie CTRL-ALT-IDENTITY

Reacties zijn gesloten

Het is bijna zover! Op 11, 12 en 13 maart is de danstheatervoorstelling CTRL-ALT-IDENTITY te zien in Theater Zuidplein! De afgelopen maanden deelde Anima Jhagroe-Ruissen het maakproces van deze productie, van henna workshops tot de ontwikkeling van de danstaal. Nu zijn de laatste voorbereidingen aan de gang en gaat de productie het podium op. Lees meer over de voorstelling en kom kijken!

Hoe leef je in een wereld die niet voor jou ontworpen is? Waarin jij als de ander wordt gezien. Niet eens als mens. Zijn wij een fout in het systeem of is het systeem een fout in ons? 

De danstheatervoorstelling CTRL+ALT+IDENTITY is een gezamenlijke verkenning naar de glitches waarin vrouwen van kleur leven. Glitches representeren scheuren in het dominante witte systeem. Het zijn alternatieve dimensies waarin ook bruine, vrouwelijke lichamen strijden voor sociale rechtvaardigheid. Deze strijd wordt verteld met henna en dans. Beide kunstvormen brengen een hervonden verbinding tot leven, tussen vrouwen van kleur en Moeder Aarde. Een verbinding die was zoekgeraakt in tijden van o.a. gedwongen contractarbeid van Surinaams-Hindostaanse arbeidsters. CTRL+ALT+IDENTITY nodigt je uit om je in de glitches te begeven en gezamenlijk tegenverhalen te delen.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Foto: Kevita Junior
Danseressen: Shawita Parag, Shila Khuki de Vries, Ruby Joemai, Anima Jhagroe-Ruissen