Samenwerking Vahon en Sarnámihuis

Reacties zijn gesloten

Het Sarnámihuis en de stichting Vooruitstrevend Algemene Hindoe Onderwijs Nederland (VAHON) gaan de komende jaren samenwerken op terreinen zoals de bewustwording van de Hindostaanse identiteit, de geschiedenis, kunst en cultuur.

De VAHON school aan de Mackaystraat 6 in Den Haag is bruisende en inspirerende omgeving, waar kinderen naast het reguliere onderwijs ook Hindi lessen krijgen. Er wordt ook veel nadruk gelegd op de Hindoewaarden.

De samenwerking is onder zeer prettige omstandigheden tot stand gekomen. De eerste gesprekken werden gevoerd met de heer Mairan Sewtahal (lid van de RvT) en de heer Soelin Bhiharie (directeur). De gemeenschappelijkheid tussen VAHON en het Sarnámihuis is dat beide organisaties de Hindostaanse identiteit benadrukken.

De samenwerking zal vorm krijgen door samen 5 juni te herdenken en te vieren en in de aula van de school op elke laatste zondag van de maand een bijeenkomst te organiseren. Dit betekent dat er weer een vaste locatie is waar activiteiten zullen plaatsvinden en waar mensen terecht kunnen voor discussie en debat. Om u alvast een indruk te geven leest u onderstaande onderwerpen.

  1. Op 27 maart 2022 de presentatie het boek van Safikan Goelamhaider: “ineens hadden ze een man voor me”.
  2. Op 24 april 2022 een training voor vrijwilligers voor rondleiding van de tentoonstelling op het stadhuis over Calcuttabrieven.
  3. Op 29 mei 2022: een lezing.
  4. Op 5 juni 2022: presentatie van de Calcuttabrieven.

Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking en we hopen u graag te mogen verwelkomen op een van onze gezamenlijke activiteit.