DJ Insane: “Mijn eerste herinnering als het gaat om muziek is toch wel in mijn jeugdige jaren. Toen was er geen sprake van internet en kocht of huurde altijd mijn muziek.”

Reacties zijn gesloten

san_djinsaneTrots op…DJ Insane!
Sarnámihuis is trots op… DJ Insane! Marcel van Oosterom staat beter bekend onder zijn artiestennaam DJ Insane, Deze veelzijdige DJ heeft zijn naam te danken aan zijn krankzinnige draaistijl. Hij maakte furore in de Asian underground scene onder zijn naam Indian Artaffect in Nederland, Duitsland en Engeland. Maakt Trance & progressive onder de naam M-V-O. En is voornamelijk actief in de hardcore/ hardstyle scene. Hij draait regelmatig in het buitenland, onder andere in Amerika, India en is recentelijk voor het eerst zelfs in Australië geweest. Daarnaast is hij ook actief als componist, producer en audio engineer. Reden genoeg voor het Sarnámihuis om DJ Insane 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om muziek?
Mijn eerste herinnering als het gaat om muziek is toch wel in mijn jeugdige jaren. Toen was er geen sprake van internet en kocht of huurde altijd mijn muziek. Net als de huidige jeugd die met een koptelefoon rondloopt was ik in die tijd ook zo geïnteresseerd in muziek en liep dan met mn earplugs rond met muziek opgenomen op tapes. Door de jaren heen ging het dus van cassettes naar CD’s (Compact disc) naar MD’s (Minidisc) naar MP3’s . Niet wetende dat ik eigenlijk al een basis vormde voor de toekomst waarbij ik nu op een breedschalig en creatieve manier muziek kan maken en nog steeds inspiratie haal uit die oude tijd.

2. Wat is je grootste mijlpaal tot nu toe?
Mijn grootste mijlpaal tot nu toe in de hindoestaanse scene is toch mijn debuut album “BURNING CHUTNEY” geweest. Er was in die tijd nog nooit sprake geweest van Hindoestaanse remixen. Het was een totaal nieuwe stijl die er teweeg werd gebracht. Vele jongeren in Nederland en Suriname pikte het op en zagen het album als een inspiratiebron om zo ook hun eigen remixen te maken, waardoor er een hele hype onstond die tot heden nog steeds zeer actief is.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Aangezien ik al met bijna alle grote hindoestaanse artiesten mee heb samengewerkt, Lijkt me het toch leuk om met nieuwe talenten te werken. Waar bij de passie erg gedreven in het bloed zit. Nieuwe zangers, zangeressen, producers, etc die zich op onbekend terrein willen wagen.

4. Welke rol speelt familie in jouw muziek?
Mijn familie speelt echt een familierol in mijn muziek. Ze staan achter me, snappen soms niet waarmee ik bezig ben maar gaan er vanuit dat het allemaal wel goed zit. Ze zijn altijd trots wanneer ze me in de Media zien, lezen of horen. En laten mij rustig mijn ding doen.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Sinds ik met het sarnamihuis meeloop heb ik een veelzijdige vorm van talent gezien binnen de hindoestaanse gemeenschap. Van zeer professionele en artistieke fotografen tot aan zeer getalenteerde professionele dansers en cabaretiers. Het was zelfs voor mij niet eens kenbaar dat dit bestond maar dankzij de campagne van het Sarnámihuis mij heeft laten kennismaken met de diversiteit in talenten op professioneel gebied in de entertainment sector in Nederland.

Volg DJ Insane via zijn website www.dj-insane.com.