Koninklijke onderscheiding voor Amar Soekhlal

Reacties zijn gesloten

Het Sarnámihuis feliciteert haar voorzitter mr. Amar Soekhlal met een koninklijke onderscheiding, die hij dinsdag 26 april 2022 heeft ontvangen uit handen van de burgemeester van Rijswijk voor zijn verdiensten voor de gemeenschap. We zijn erg trots op deze mijlpaal. Hij heeft het van harte verdiend.

Hieronder is de toelichting van de burgemeester bij de onderscheiding.

De heer mr. K. Soekhlal – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Soekhlal (Ketram) is ruim 40 jaar als vrijwilliger actief bij verschillende organisaties. Van 1979 tot 1984 was hij bestuurslid/voorzitter van Jumpa Rajguru, een organisatie gericht op de politieke bewustwording van Surinamers in Nederland. In 1982 richtte hij samen met een aantal studenten de Vereniging Surinen op en werd penningmeester. Voor een periode meer dan tien jaar (2000 t/m 2012) was hij voorzitter van de stichting Hindoestaans Muziek- en Filmfestival. Deze stichting werd opgericht ter bevordering van de Hindoestaanse culturele identiteit en organiseerde een aantal jaar het Hindoestaans filmfestival.

In 2004 werd de heer Soekhlal voorzitter van Stichting Holi Samen. Bij de Holi viering in Den Haag e.o. wordt bewust gestreefd naar een regio brede viering. Elk jaar zijn er gemiddeld vijf- tot zesduizend multiculturele feestvierders in het Haagse Wijkpark Transvaal om dit feest te vieren. Daarnaast is hij vanaf 2009 voorzitter van het Sarnámihuis, een online community waar mensen terecht kunnen voor informatie over de identiteit, geschiedenis en cultuur van Hindoestanen en penningmeester van de Alnaus Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet om vrouwen en meisjes in hun kracht te zetten zodat zij volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Dit zowel in Nederland als in Zuidoost-Azië