Lancering samenwerking Organisation of Diaspora Initiatives and Sarnamihuis December 5 2021 via Zoom

Reacties zijn gesloten

De Organisation of Diaspora Initiatives is een instituut dat de status en de rol van diasporagemeenschappen over de hele wereld bestudeert, zowel in de binnenlandse als in de internationale context. Het brengt de rollen, netwerken en activiteiten van verschillende diasporagemeenschappen in kaart. ODI probeert diasporagemeenschappen te begrijpen door hun ervaringen te vergelijken en te contrasteren. Het hoofdkantoor van ODI is gevestigd in New Delhi, India.

Stichting Sarnámihuis is een online gemeenschap van Surinaamse Hindostanen in Nederland die onderzoek naar de geschiedenis van Indiase contractarbeid in Suriname bevordert en evenementen organiseert om het erfgoed en de cultuur van de Hindostaanse gemeenschap te promoten.

Beide organisaties hebben verschillende mogelijke gebieden van samenwerking verkend, met name:

– Community Connect. Hoe kunnen we India en de Hindostaanse gemeenschap met elkaar verbinden? Hindostaanse families zijn op zoek naar hun familie in India. Hoe kunnen beide organisaties een infrastructuur ontwikkelen om hen te ondersteunen? Hoe kunnen we kunstenaars en culturele organisaties uit de Hindostaanse gemeenschap verbinden met hun collega’s in India?

– Diaspora Connect: hoe kunnen we digitale instrumenten ontwikkelen om de Hindostaanse gemeenschap te verbinden met India (historische databases, digitale musea, mobiele apps)?

– Hoe kunnen we onderzoekers in de Hindostaanse gemeenschap aanmoedigen en verbinden met onderzoekers in de Indiase diaspora en India?

ODI en Sarnámihuis lanceren hun initiatief om India te verbinden met de Hindostaanse gemeenschap in Nederland. De samenwerking heeft twee doelen:

  1. Het tot stand brengen van een duurzame band tussen de Hindostaanse gemeenschap in Nederland en India en de verbinding met andere Indiase diasporagemeenschappen.
  2. Het bevorderen van onderzoek en onderwijs over de geschiedenis van de Hindostaanse contractarbeid en haar erfenis in relatie tot India en de Hindostaanse gemeenschap.

In de Zoom-bijeenkomst zullen de organisaties uiteenzetten hoe deze verbinding op een praktisch niveau zal worden opgebouwd en als model voor andere landen kan fungeren.

Datum: Zondag 5 december 2021

Tijd: India 19.30, Amsterdam/Zuid-Afrika 15.00, UK 14.00, Suriname/New York 10.00, Trinidad 09.00.

Klik hier om u te registreren voor het evenement. Na registratie ontvangt u de Zoom link.

De bijeenkomst is in het Engels.