Madhu Lalbahadoersing: “Volg je hart, maar met je hoofd erbij.”

tblMadhuLalbahadoersingTrots op…Madhu Lalbahadoersing!
Sarnámihuis is trots op…Madhu Lalbahadoersing! Liefhebbers van Bollywood kennen zangeres Madhu Lalbahadoersing als één van de meest opmerkelijke talenten in de Hindostaanse gemeenschap. Met een loepzuivere stem die doet denken aan Lata Mangeshkar neemt Madhu het publiek regelmatig in vervoering mee. Ze heeft opgetreden in Nederland en Suriname en heeft het podium mogen delen met Kumar Sanu en Abhijeet Bhattacharya. Recentelijk was Madhu ook te zien op Virus TV voor Radio 4. Momenteel studeert ze Indiase klassieke zang aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Reden genoeg voor Sarnámihuis om Madhu 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om muziek?
Mijn eerste herinnering aan muziek gaat terug naar de tijd dat wij nog bij mijn aaji en aaja inwoonden. Ik zat er op de bank en zong de bhajan “Tumhi ho Mata” terwijl deze op video vastgelegd werd. Ik was hier een jaar of 3.

2. Wat is voor jou de grootste mijlpaal tot nu toe?
Dat was mijn besluit in 2012 om als freelance zangeres door het leven te gaan. Ik geloof namelijk dat het enorm belangrijk is om als artiest de vrijheid te hebben om met een ieder (zowel collega artiesten als organisatoren) samen te kunnen werken en eigen keuzes (op het gebied van toekomstplanning) te kunnen maken. Andere mijlpalen voor mij zijn geweest:
– Optreden, samen met mijn broer, voor toenmalige koningin Beatrix;
– Duetten met Kumar Sanu;
– Duetten met Abhijeet Bhattacharya;
– Meerdere optredens met National Indian Orchestra of Surinam in een volle NIS;
– Op mijn verjaardag mogen zingen voor pt. Hariprasad Chaurasia en daarbij zijn zegeningen ontvangen;
– In het hoofdprogramma staan met artiesten als Sharda Rajan, Biswajeet, Mamta Sharma en Ashok Kharre.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Ik zou het leuk vinden om een samenwerking aan te gaan met Rachel Jadoenandansing en Pravini Baboeram. Verder spreken vooral vernieuwende projecten mij erg aan.

4. Hoe combineer je je familieleven met je muziek? Welke rol speelt je familie in jouw muziek?
Mijn familie speelt een ondersteunende en motiverende rol in mijn muziek. De muzikale weg die ik ingeslagen ben wordt volledig ondersteund door mijn familie. Mijn familie, zowel van mijn vaders- als mijn moeders kant zijn muzikaal. Zowel als liefhebbers als uitvoerenden. Hierbij gaat het om bijna alle muziekstijlen die onder de Surinaamse Hindoestanen gangbaar zijn.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Volg je hart, maar met je hoofd erbij.

Volg Madhu Lalbahadoersing via Youtube: http://www.youtube.com/MadhusFavourites.