Rayen Panday

tblRayenPandayGenre: Cabaret

Biografie
Zaandammer en rechtenstudent Rayen Panday (1983) is een aanstormend cabarettalent. Op het Groninger Studenten Cabaret Festival won hij in 2008 de persoonlijkheidsprijs. Sindsdien doet hij veel stand-up en speelt hij op verschillende festivals en uitmarkten door het land. Op dit moment toert hij langs de Nederlandse theaters met zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling ‘Drie Keer Rayen’.

Rayen is in 1983 in Zaandam geboren en daar getogen. In 2008 doet hij voor het eerst een open podium stand up comedy, iets dat hij stiekem al heel lang wilde. Daar werd hij benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij in de finale de persoonlijkheidsprijs won.

Na zijn optreden in zo:RAYMANN werd hij tekstschrijver voor het succesvolle tv programma van Jörgen Raymann. Daarna schreef hij ook voor De Dino Show van Jandino Asporaat. Daarnaast is hij te zien geweest in het tweede seizoen van het AVRO programma Mag ik u kussen?. Onlangs zat Rayen weer in de show van Jörgen Raymann, dit keer met een optreden in het programma-onderdeel ‘De Identiteit van Nederland’

Sinds 2010 is Rayen een van de vaste comedians bij het Comedy Café in Amsterdam, waar hij elke week speelt. Daarnaast heeft hij door het hele land gespeeld, op onder meer de Uitmarkt en Lowlands. Naast Nederland heeft Rayen ook in België, Frankrijk, Suriname, Estland, Denemarken, op Curaçao en de afgelopen drie jaren in Suriname succesvolle shows gegeven. Binnenkort maakt Rayen de stap over de Noordzee en geeft hij enkele shows in Engeland, in het Engels. Hij zoekt naar mogelijkheden om zijn humor en shows letterlijk naar het Engels te vertalen, om zo een breder internationaal publiek aan te spreken.

Voorlopig staat Rayen nog op de Nederlandse planken met zijn cabaretvoorstelling ‘Drie Keer Rayen’. Deze show draait om verwachtingspatronen. Zijn hele omgeving is het erover eens dat het tijd wordt voor huisje, boompje, beestje. Hij gaat naar de Hindoestaanse bruiloft waar hij zelf had moeten staan. Hij observeert zijn familie en luistert naar de beste Bollywood-zanger van Nederland. Iedereen vraagt zich af wanneer Rayen nou eens gaat beginnen aan het “echte leven”. En dat ziet Rayen niet zo zitten. Waarom niet? ‘Drie keer Rayen’!

Rayen Panday is te boeken als cabaretier, acteur, comedian, presentator en schrijver.

Bron: www.rayenpanday.nl

Websites
Officiële Website: www.rayenpanday.nl
Facebook: www.facebook.com/rayenpanday
Twitter: www.twitter.com/rayenpanday

Contact
Email: edithvanrijn@menatwork.tv
Tel.nr: Edith van Rijn, 010-47337777