Rayn Bechoe: “Onze muzieksmaak is altijd heel breed geweest. We hielden niet alleen van Hindoestaanse muziek, maar eigenlijk van alle genres en zijn breed georiënteerd wat muziek betreft.”

tblRaynBechoeTrots op…Rayn Bechoe
Sarnámihuis is trots op…Rayn Bechoe! Rayn Bechoe leeft muziek, hij heeft recentelijk zijn debuutalbum “A Creation from the Soul” uitgebracht, een funk/soul album met bijdragen van muziekale legendes zoals John Robinson en Marcus Miller. Zijn talent viel op over de grenzen en leidde tot een contract bij het Japanse label Sweet Soul Records, waar hij zijn album in persoon promootte tijdens zijn reis naar Tokyo. Na zijn terugkomst vertrok hij naar Italië en Zwitserland voor optredens met The New Coalition of Funk. Reden genoeg voor Sarnámihuis om Rayn Bechoe 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om muziek?
Ik kan mijzelf nog heel goed herinneren dat er opnames ergens zijn van mij op cassette bandjes. Ik kon toen net praten en was denk ik nog geen twee jaar. Mijn vader zong toen liedjes met mij samen. Hij zong bijvoorbeeld een stukje en dan moest ik het afmaken. Mijn vader was DJ en draaide in de jaren tachtig heel veel op feesten. Ik kan me nog wel herinneren dat ik als kleine jongen hem zijn platen zag sorteren en draaien thuis die hij dezelfde avond zou gaan draaien op een feest waar hij moest werken. Muziek was dus deel van ons dagelijks leven. Onze muzieksmaak is altijd heel breed geweest. We hielden niet alleen van Hindoestaanse muziek, maar eigenlijk van alle genres en zijn breed georiënteerd wat muziek betreft. Dit is mede ook één van de redenen geweest dat ik zelf soulmuziek ben gaan zingen en spelen.

2. Wat is voor jou naast de release van je album je grootste mijlpaal tot nu toe?
Als het gaat om muziek is de grootste mijlpaal voor mij dat ik in 2013 ga toeren in Japan/Tokyo voor mijn album en ga samenwerken met artiesten om voor te schrijven, op te nemen en te componeren. Ook geef ik sinds kort les aan kinderen op een muziekschool. Dit heb ik altijd al willen doen en is altijd één van mijn grote dromen geweest. Ik heb er zo hard voor gewerkt en altijd samenwerking met anderen gezocht om dingen mogelijk te maken in het leven. Dat is nu aardig aan het lukken. De zware trip was de moeite waard!

Als het gaat om het leven ben ik blij dat ik gelukkig en gezond ben en dat ik altijd steun en liefde krijg van alle kanten door mensen die begrijpen voor wat voor leven ik heb gekozen. Muziek is nou eenmaal niet te vergelijken met een 9 tot 5 baan.

Wat een grote mijlpaal betreft de toekomst zou zijn, zou dat ik meer exposure krijg naar de Hindoestaanse en Surinaamse gemeenschap toe. Want wat ik ook doe, ik ben en blijf een Hindoestaan.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Ik vind het leuk om met iedereen samen te werken die dezelfde passie deelt als ik en dan maakt het niet uit wat voor muziek hij of zij maakt. Dus ik heb niet specifiek een voorkeur. Het gaat mij er meer om of je elkaar inspireert. Dus echt een keuze heb ik eerlijk gezegd voor nu nog niet. Misschien iets voor mij om over na te denken in de toekomst.

4. Hoe combineer je familie en studie met je muziek? Welke rol speelt je familie in jouw muziekcarrière?
Het is aardig te combineren. Ik heb het wel verschrikkelijk druk en onregelmatige tijden, maar dat weet en begrijpt mijn familie ook. Ze gunnen het mij om gelukkig te zijn, omdat ik eindelijk iets heb gevonden waarin ik mijn gevoel en passie kwijt kan. Maar als ik dan vrije dagen heb ben ik wel een family man en doe ik leuke dingen met hen. Het feit dat ze me ondersteunen laat zien hoe veel ze van mij houden. Ze hebben me altijd gesteund, zelfs toen ik nog geen muziek maakte op professioneel niveau. Daar ben ik hen echt dankbaar voor. Muziek is geen obstakel in ons leven. We weten elkaar altijd weer te vinden en maken tijd voor elkaar wanneer dat nodig is. Liefde brengt de mens altijd weer bij elkaar.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Volg de vorderingen van mijn muziek via mijn website en steun Sarnámihuis door bijdrage te leveren aan het verdiepen en zelf verspreiden van onze geschiedenis naar de nieuwe generatie toe!

Rayn Bechoe is te volgen via zijn website www.raynmusic.com. Zijn album is verkrijgbaar tijdens zijn optredens.