Safikan Goelamhaider: Ineens hadden ze een man voor mij…

Het Sarnámihuis en uitgeverij Amrit Publishers vestigen met de publicatie van het boek van Safikan Goelamhaider de aandacht op het vraagstuk van uithuwelijking in de Hindostaanse gemeenschap.

Goelamhaider heeft een autobiografisch verhaal geschreven over een episode uit haar leven als 17-jarig Hindostaans meisje in Suriname. Ze woonde in het bauxietdorp Billiton. Ze werd uitgehuwelijkt aan een Hindostaanse man uit Nederland. De man vertrok na het huwelijk naar Nederland. Het meisje volgde kort daarop, maar werd niet afgehaald op Schiphol; niet door haar man en ook niet door haar broers en zussen die in Nederland wonen. Hoe het haar daarna vergaat, wordt uitgebreid uit de doeken gedaan in haar boek. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de jaren zeventig toen de grote migratiestroom van Suriname naar Nederland op gang kwam.

Safikan Goelamhaider is geboren in 1955 in het distrikt Para in Suriname. Ze heeft vanaf haar komst in Nederland bij verschillende organisaties gewerkt, in zowel uitvoerende als in leidinggevende functies. Daarvoor heeft ze enkele beroepsopleidingen en functie gerichte cursussen gevolgd en ook afgemaakt. Zij is inmiddels gepensioneerd en doet onderzoek naar haar voorouders die als contractarbeiders van India naar Suriname kwamen. Safikan is getrouwd met de man van haar keuze. Zij hebben twee kinderen en een kleinkind.

 

ISBN: 978-90-74897-86-0

Prijs: € 15,00

Verkrijgbaar via alle boekhandels in Nederland

Verschijningsdatum: 20 februari 2022