Sarnámi Artist Network

Het Sarnámi Artist Network (SAN) is een samenwerking tussen het Sarnámihuis en Pravini Productions en biedt een platform aan Hindostaanse artiesten gericht op uitwisseling van kennis en ervaring, netwerken en het meer zichtbaar maken van Hindostaanse artiesten.

Activiteiten

Sinds de oprichting van SAN in 2013 hebben er verschillende activiteiten plaats gevonden om Hindostaanse artiesten met elkaar in contact te brengen en meer zichtbaar te maken. Eén van de belangrijkste activiteiten was de “Barhanti = Trots op Eigen Werk” campagne, een fotoserie gericht op het zichtbaar maken van het talent in de Hindostaanse gemeenschap. Met de fotocampagne hoopt SAN meer support en waardering te genereren voor creërende Hindostaanse kunstenaars en de trots op Hindostaanse kunst in Nederland te versterken. De fotocampagne is mede mogelijk gemaakt door Totaalfotografie. Naast de fotocampagne heeft het Sarnámihuis interviews met artiesten gehouden in het kader van “Trots op…”. In deze interviewreeks delen Hindostaanse artiesten hun ervaringen, mijlpalen en persoonlijke herinneringen.

Netwerken

SAN-artiesten treden niet alleen toe tot een netwerk van gelijkgestemden, maar ook van projectleiders en programmeurs. Hiermee biedt SAN de kans aan artiesten om deel te nemen aan interessante projecten en optredens. Optredens en projecten komen meestal tot stand door ideeën van SAN-artiesten zelf. SAN is geen bemiddelingsbureau om boekingen te genereren, maar een netwerk waarin ruimte wordt geboden aan interessante initiatieven en ideeën die artiesten kunnen ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Zo hebben SAN-artiesten opgetreden op Barhanti in de Rijswijkse Schouwburg en Milan in Zuiderpark. Ook hebben de netwerken geleid tot interessante projecten, zoals A Trip Down Memory Lane door Rekesh Dukaloo, Ifie Abdoelgafoer en Ivy Jugooa en Tetary door Pravini, 3wish, Sangeeta Bhageloe en Ivy Jugooa.