Setish Bindraban

tblSetishBindrabanGenre: Muziek – Hindi Pop

Biografie
Setish Bindraban werd in 1970 geboren in Paramaribo, Suriname. Setish kwam al op zeer jonge leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Hij is afkomstig uit een zeer muzikale familie. Setish stapte al op 10 jarige leeftijd de muziekwereld binnen. Dankzij de wijze raad en privé lessen van trompettist/arrangeur Baldoromero Morris, die op dat moment lead trompettist was van de zeer bekende Amsterdamse Hindi Popband ‘Pandero’, boekte Setish binnen korte tijd enorm veel vooruitgang en werd hij al op 15 jarige leeftijd toegelaten tot het Hilversums Conservatorium. Tijdens zijn opleiding aan het conservatorium wist de zeer getalenteerde trompettist zich binnen afzienbare tijd een ere plaats toe te kennen in de Surinaamse, Zuidamerikaanse & Hindoenstaanse muziekwereld.

Op 14 jarige leeftijd speelde Setish al in de top van de Surinaamse muziekwereld met o.a. ‘The Funmasters’, ‘Yakki Famiri’, ‘Jongoe Bala’, ‘Gabiang Crew’ en nog veel meer. Op 17 jarige leeftijd kreeg hij een aanbieding zijn talenten te mengen met de op dat moment zeer toonaangevende hindi popband ‘The Indian Diamonds’ uit Den Haag. Na het uiteengaan van deze muziekformatie besloot hij zijn talenten verder uit te diepen en heeft toen een aanbieding gekregen te gaan spelen bij de toon aangevende salsa formatie ‘Akede’. Daarna is Setish als freelance trompettist gaan werken voor o.a. ‘Fuerza Dos’ (Curaçao), ‘Pegasaya’ (Curaçao), ‘The Friends’ (Curaçao), ‘Nueva Manzana’ (Dom. Rep), ‘Banda Solida’ (Dom. Rep), ‘Las Chicas Del Can’ (Dom Rep) en ‘Orquesta Randy’ (Dom Rep.).

Setish heeft gespeeld met internationale artiesten uit onder andere Cuba, Dominicaanse Republiek, New York, Suriname, Azië en Europa. Setish is te horen op tientallen CD’s van zowel binnen- als buitenlandse top artiesten.

Een van zijn hoogtepunten was te mogen spelen op het North Sea Jazz festival in 1998 te Den Haag. In 2002 kreeg hij dan ook een Golden Award voor beste Hindoestaanse trompettist die als kroon beschouwd mag worden voor zijn bijdrage op Hindi Pop gebied.

In 2006 heeft Setish de muzikale leiding over ‘A Poku tori’, een tribute aan zanger Lieve Hugo. Met dit project hoopt Setish zijn bijdrage te leveren aan het feit dat zo’n wereld artiest meer erkenning moet krijgen voor zijn werk. Tot op heden worden de nummers van Lieve Hugo uitgevoerd door andere orkesten en aan het Nederlandse publiek ten gehore gebracht zonder de naam van Lieve Hugo te noemen.

Bron: www.surinamstars.com

Websites
Officiële Website: www.muziekgroepsabroso.nl
Twitter: www.twitter.com/muziekgrsabroso
Youtube: www.youtube.com/muziekgroepsabroso5