Aartie Jagmohan: Dance Company Madhoeri

Reacties zijn gesloten

tblAartieJagmohanGenre: Dans – Bharata Natyam

Biografie
Aartie Jagmohan is een inspirerende Indiase Dans Choreografe, Indiase dans Docent, Cultureel Theaterproducent en en vertolkster van de Indiase Dans en Cultuur in Nederland.
Ze genoot toonaangevende Indiase Dans opleidingen op het gebied van Zuid Indiase Klassieke Dans (Bharata Natyam) in Nederland en India. Zowel in het binnen- als buitenland is Aartie Jagmohan een veelgevraagde Indiase Dans Choreografe.
Met haar onuitputtelijke energie en fantasie weet zij van elke culturele en dansproductie een adembenemend theaterspektakel te maken. De bevlogen Indiase dansdocente haalt het beste in haar leerlingen naar boven en geeft ze behalve Indiase danstechniek, ook vreugde en passie voor de Indiase cultuur mee. Ook het publiek raakt telkens weer gefascineerd door de kleurrijke en wervelende creaties, prachtig lijnenspel, dynamische en inventieve combinaties.

Aartie Jagmohan’s chorografien worden gekenmerkt door een intense liefde en wetenschap van de Indiase dans en cultuur. Deze kennis weet zij heel treffend aan een groot en divers publiek over te dragen. Ze neemt zowel de toeschouwers als haar dansers en danseressen mee naar een reis door India en toont de vele gezichten en contrasten van de Indiase cultuur. Aartie Jagmohan zet zich ook in voor educatieve culturele projecten op scholen en kennisprojecten in het bedrijfsleven en de diensten sector. Iedereen die aan deze projecten deelneemt kan rekenen op een flinke portie bezieling, plezier en kennis over de Indiase cultuur naderhand. Aartie Jagmohan is boven alles een enthousiaste dans ontwerpster. Aartie Jagmohan schept en brengt tot stand begrip, harmonie, creatieve beleving en culturele wisselwerking. Tussen jong en oud, oost en west, noord en zuid, landen, continenten, nostalgie en futurisme. De expressieve en enthousiaste docente slaat een brug tussen culturen en laat een onuitwisbare indruk achter. Ook besteedt zij veel aandacht aan de achtergrond, cultuur, filosofie, toneel en presentatie van de Indiase Dans Cultuur.

Bron tekst & foto: www.aartiejagmohan.com

Websites:
Officiële website: www.indiasedans.nl

Twitter: www.twitter.com/aartiejagmohan

Contact
Email: info@indiasedans.nl