Steven Bissesar: “Mijn eerste herinnering was toen ik met mijn broers Michael en Glenn altijd aan het pingelen was op een keyboard die wij thuis hadden staan.”

Reacties zijn gesloten

tblStevenBissesarTrots op…Steven Bissesar

Sarnámihuis is trots op…Steven Bissesar! Deze jonge pianist heeft ondanks zijn leeftijd al in het concertgebouw gespeeld en is recentelijk uitgekozen om af te reizen naar het prestigieuze Carnegie Hall in New York. Hij maakte op zevenjarige leeftijd kennis met de piano en heeft sindsdien op meerdere jazzfestivals gespeeld. Hij staat regelmatig op het podium met de Turks-Nederlandse jazz zangeres Karsü Dönmez en bewijst hiermee een veelbelovend muzikaal talent te zijn van de toekomst. Reden genoeg voor Sarnámihuis om Steven Bissesar 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om piano?
Mijn eerste herinnering was toen ik met mijn broers Michael en Glenn altijd aan het pingelen was op een keyboard die wij thuis hadden staan. Vanaf toen wist ik nog niet dat dit mijn grootste passie zou worden. Het laatste jaar van mijn basisschool in Amsterdam begon ik meer te spelen, toen wist ik zeker dat ik verliefd was geraakt op muziek.

2. Wat is voor jou naast Carnegie Hall je grootste mijlpaal tot nu toe
29 november is de show in Carnegie Hall, een andere mijlpaal is toch Het Concertgebouw in Amsterdam. Ik heb hier nu een aantal keer mogen spelen in de afgelopen jaren.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken? Sinds Pravini en ik familie van elkaar zijn en zij ook goed bezig is zou ik zeker met haar nog een keer een show willen doen, of tenminste een paar nummers willen spelen.

4. Hoe combineer je familie en studie met je muziekambities?
Ik heb een hele grote vriendenkring en familie waarmee ik dagelijks mee bezig ben, ik probeer daarnaast zoveel mogelijk muziek te maken (thuis of ergens anders). Het is soms moeilijk om genoeg tijd te vinden naast m’n studie en sociale leven. Ik ben bijna afgestudeerd in Reclame en Marketing Management, zodra ik mijn Bachelor binnen heb wil ik zoveel mogelijk tijd in mijn muziek steken.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Op dit moment heb ik de juiste balans gevonden tussen het uitoefenen van mijn passie en sociale leven. Laat hetgeen waarmee je bezig bent jouw passie worden, dit zal je gelukkig maken. Voor mij is het ook belangrijk dat ik de juiste mensen om mij heen heb die mij door dik en dun steunen met alles wat ik doe.