Tasiana: “Op 5-jarige leeftijd mocht ik voor een publiek van ongeveer 300 man een gedicht voordragen, wat mijn eerste kennismaking was met voordracht en presentatie.”

san_tasianaTrots op…Tasiana!
Sarnámihuis is trots op…Tasiana! Zangeres en danseres Tasiana zingt en danst al van jongs af aan. Op 5 juni stond ze in de Rijswijkse Schouwburg voor de show Barhanti, waar ze een Sarnámi uitvoering ten gehore bracht van Do you know where you’re going to, begeleid door Steven Aswin op de vleugel. Daarnaast is ze wekelijks te horen als radiohost op Ujala Radio, waar ze haar eigen radioshow heeft. Met haar vrolijke energie en passie voor de kunst verovert Tasiana alle harten. Reden genoeg voor Sarnámihuis om Tasiana 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om kunst?
Mijn eerste herinnering ten aanzien van zang en dans is dat ik samen met mijn moeder zong en danste op mijn favoriete liedjes die mijn vader speciaal voor me had opgenomen en afdraaide. Op 5-jarige leeftijd mocht ik voor een publiek van ongeveer 300 man een gedicht voordragen, wat mijn eerste kennismaking was met voordracht en presentatie. Het was een grappig gedicht. Een zinnetje eruit was “ ik ben niet bang voor boeboelaas, want dat lap ik aan mijn laars”. Omdat ik de lachers op mijn hand had, werd ik gevraagd het nogmaals voor te dragen. Op dat moment besloot ik dat ik voor altijd zou willen optreden. Maar daar was geen school voor, had ik met mijn kinderlijk verstand bedacht. En zo ontstond plan B. Rechten studeren. Gelukkig hebben zowel plan A als plan B gewerkt en heb ik naast mijn optredens met zang, dans en presentatie, rechten gestudeerd ;).

2. Wat is voor jou je grootste mijlpaal tot nu toe?
In mijn leven zijn er inmiddels vele mijlpalen, maar de grootste tot nu is voor mij dat muziek de rode draad is in mijn leven en met elk aspect van mijn leven verweven is. Ik ben manager Legal & Business Affairs (bedrijfsjurist + 😉 bij één van de grootste platenmaatschappijen ter wereld, te weten Sony Music, waar wereldsterren als onder andere Beyoncé, Alicia Keys, Pink, John Legend, Ricky Martin, Chris Brown, R. Kelly, Shakira en nog vele wereldsterren bij getekend zijn en waar ik de eer heb gehad alle voornoemde sterren en nog vele anderen live mee te maken. Daarnaast heb ik mijn wekelijkse radioshow op Ujala Radio waarvan ik het format zelf heb bedacht en presenteer. Mijn programma is genaamd Tasiana@UR, Ujala Radio en ik presenteer het elke donderdagavond van 21.00 tot 23.00 uur, waarbij ik onderwerpen behandel die gaan over lifestyle, relatie en psyche in connectie met de liefde. Verder componeer en schrijf ik mijn eigen nummers en ben ik begonnen met de opname van deze tracks, die ik in samenwerking met Sony Music live zal zetten via onder andere mijn social media kanalen, wanneer ze af zijn. Ik dans ook nog en verzorg danslessen op freelance basis. Mijn passie voor muziek zit in elk deel van mijn leven en dat is voor mij mijn grootste mijlpaal tot nu toe.

Maar ik heb nog wel enkele andere mijlpalen, zoals het hebben van mijn eigen dansgroep, waarmee ik lokaal en landelijk veel heb opgetreden, het doen van een voordracht voor de (toenmalige) president van Suriname, het doen van dansoptredens in verband met hindostaanse immigratie voor de districtscommissaris (burgemeester) van Nickerie en andere hoogwaardigheidsbekleders en het winnen van de Hindipop Music Awards voor beste zangeres. Maar ik hoop oprecht dat mijn grootste mijlpaal er nog aankomt ;).

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Moet ik echt kiezen? 😉 Fusion is my passion en door mijn deelname aan de Barhanti Show waar ik met zoveel verschillende artiesten uit verschillende genres en disciplines heb samen gewerkt (lees: comédienne, schrijfster, pianisten, danseressen, henna artieste, e.a.) besef ik mijn eens te meer dat er zoveel prachtige creatieve combinaties mogelijk zijn. Ten aanzien van samenwerken met andere hindostaanse artiesten zijn wat mij betreft de mogelijkheden onbegrensd, so let’s do this ;).

4. Hoe combineer je familieleven met je kunst, welke rol speelt je familie in jouw kunst?
Met een vader die mij zoveel mogelijk kennis heeft laten maken met verschillende muziekgenres dat daar mijn liefde voor fusion uit is voortgekomen, mijn moeder die prachtig zingt en zelf ook jarenlang een kinderprogramma voor de radio heeft gepresenteerd, mijn zusje die altijd alles fantastisch regelt en ook een beetje dhol speelt en mijn broertje die me overal naartoe brengt, ook zingt en stiekem ook een beetje mijn persoonlijke bodyguard is, is mijn familie onlosmakelijk met mijn kunst verbonden. Mijn vader, moeder, broertje en zusje zijn mijn inspiratie, aanmoediging, steun, toeverlaat en veilige haven als het gaat om mijn zang, dans en presentatie.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Als jij diep in je hart weet met welk talent je gezegend bent, durf dan ermee te werken en je zal zien dat de weg zich vanzelf wijst. Durf. Werk Hard.‘Be your true self’. En bovenal, blijf altijd lachen. 🙂