Theatergroep Surye

Reacties zijn gesloten

tblSuryeTrots op…Theatergroep Surye!
Sarnámihuis is trots op…Theatergroep Surye! Theatergroep Surye staat onder leiding van Jane Kuldip Singh, die samen met Ashna Balak verhalen vertelt en door middel van theater en debat taboedoorbrekende onderwerpen aan de kaak probeert te stellen. Samen organiseren ze ook regelmatig debatten voor Hindostanen over cultuur, religie en tradities om meningen en invalshoeken te krijgen voor nieuwe sketches. Reden genoeg voor Sarnámihuis om Theatergroep Surye 5 vragen te stellen.

1. Wat is jullie eerste herinnering als het gaat om theater?
Onze eerste herinnering aan theater is dat we onder meest bizarre omstandigheden op een gekste geïmproviseerde podiumpje speelden. Onze kleedkamer was nog net geen bezemkast, maar de gehandicaptentoilet. Die kan niemand ons afpakken!

2. Wat is voor jullie de grootste mijlpaal tot nu toe?
De grootste mijlpaal dat we tot nu toe mogen neerzetten zijn de stand-up comedy’s performances waarin we de hindoestanen een spiegel voorhouden. “Zoals ze zijn” en Shaadi hai Barbadi geschreven voor Bara Bisaal. Zelfspot is het mooiste zo lang je doelgroep het ook waardeert.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zouden jullie wel eens willen samenwerken?
Wij zouden graag met Shailindra en de Bhaithak Sisters willen samenwerken in een co-productie.

4. 4. Hoe combineren jullie je familieleven met jullie theaterambities? Welke rol speelt jullie familie in jullie carrière?
Familie en theaterleven gaat bij ons op in een. Een sterke achterban is essentieel voor het optimaal kunnen functioneren op het podium. Als thuis alles goed geregeld is dan kan je out-of the box gaan. Onze familie zijn onze grootste fanclub. En je kent hindostanen. We hebben een grooooooooooote familie en aanhangers.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Stimuleer je kind een creatief vak te leren. In ons bloed zit muziek, dans en theater. Dat moeten we voortzetten voor het behoud van onze cultuur. Wuif het niet weg als je kind droomt over een carrière als muzikant, danser of acteur. Je weet nooit hoe groot iemand kan worden met de juiste instelling en houding. Deel je passie met je medemens waar je ook bent. Het gaat niet om wat je achtergrond is maar wat je doet!

Ga voor meer informatie naar www.surye.nl.