Avi: “Ik hoop dat ook het luisterend oor beseft dat muziek een leuke en gezonde uitlaatklep is.”

tblAviSarnámihuis is trots op…Avi! Hiphop/Ragga MC Avi staat bekend om zijn diverse mix van hiphop en raggamuffin. Hij werkte samen met Keynote Speakerz en Hof van Jaeden, gerenommeerde namen in de Nederlandse hiphop. In 2008 bracht hij zijn eerste EP/album uit, getiteld “Enter”. Een jaar later volgde zijn album “Odium”. In 2011 stond hij in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe album, waarvan de release gepland staat in 2013. Reden genoeg voor het Sarnámihuis om Avi 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om muziek?
Mijn moeder luisterde veel Hindostaanse muziek en huurde vaak films bij de plaatselijke Hindostaanse videotheek. Deze films bestaan voor een groot deel uit liedjes waardoor ze veel weg hebben van musicals. De eerste muzikale tonen die ik als kind heb gehoord zullen dan ook van Indiase aard zijn geweest.

2. Wat is voor jou je grootste mijlpaal tot nu toe?
Eigenlijk kan ik niet spreken van één maar meerdere mijlpalen met daarop de fundering van mijn muzikale carrière tot nu toe. Bijvoorbeeld mijn eigen albums, videoclips, bijdrages op albums, EP’s, mixtapes en compilatie CD’s. Tevens heb ik mogen bijdragen aan voorprogramma’s van onder andere KRS-One, Guru, Pete Rock, MF Doom en festivals als Mystery Land en Solar Fest. Dit was op tour met hiphopformatie Keynote Speakerz (Skiggy Rapz en Master Surreal). En zo kan ik nog even doorgaan. Ik heb zowel solo als met andere artiesten op het podium gestaan voor groot en klein publiek, tracks gemaakt, samengewerkt met Hof van Jaeden en de leukste reacties gehad van het publiek. Allemaal mijlpalen waar ik trots op ben.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Haha! Ik weet dat rapper 3wish en regisseur/schrijver Rishi Chamman ook voor Sarnámihuis dit interview hebben gegeven. Toen deze vraag aan hen is gesteld hebben ze allebei mij genoemd. Ik voel me vereerd. Bij deze kan ik zeggen dat ook ik zeker opensta voor een samenwerking met deze artiesten!

4. Hoe combineer je familie met je muziek? Welke rol speelt je familie in jouw muziekcarrière?
Ik ben begonnen als rapper en zanger in de band waar mijn twee neven in zaten. Ik heb op een gegeven moment besloten om solo te gaan omdat ik mijn creativiteit niet in coverbands kon uiten. Tevens heb ik ooms die vroeger ook in bands hebben gezeten. Muziek zit dus in de familie.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Op de eerste plaats mijn muziek. Ik wil daar wel aan toevoegen dat mijn lyrics meestal geschreven zijn in een bepaalde gemoedstoestand. Ik heb bijvoorbeeld vaak dat ik een track maak en dat ik mijn mening moet bijstellen omdat alles twee, soms wel meerdere kanten heeft. Zo heb ik ook teksten geschreven waarbij ik mezelf compleet tegenspreek. Ik sta achter mijn tracks omdat ik me daar bewust van ben. Maar ik hoop dat ook het luisterend oor beseft dat muziek een leuke en gezonde uitlaatklep is. Niet veel meer. Tenminste, niet voor mij. Voor de rest wil ik het volgende kwijt: Peace and Love!

Avi is te volgen via zijn website www.checkavi.com.