144 jaar Hindostaanse immigratie: Muziek in Migratie

Op 5 juni vond de kickoff van Indian History Month plaats met 144 jaar Muziek in Migratie in het Laaktheater in Den Haag. Met gastheer Amar Soekhlal en gastvrouw Pravini Baboeram kwamen de herinneringen van de generatie uit Suriname samen met de uitdagingen en identiteitsontwikkeling van de generatie in Nederland.

Baithak gana icoon Mohamed Sharief Ishaak werd gehuldigd met een oorkonde voor zijn bijdrage aan Hindostaanse muziek. Muziekformatie Rhydhun bracht prachtige uitvoeringen van baithak gáná klassiekers. En ook de bijdragen van panelleden Sudhier Nannan, Louise Autar en Jennifer Bhagwandin waren ontzettend waardevol. Allemaal lieten ze een andere dimensie zien van Hindostaanse identiteit, van de zorg over het behoud van cultureel erfgoed tot het documenteren van verhalen die mondeling overgeleverd worden tot hoe om te gaan met racisme in een westerse maatschappij.

En natuurlijk was één van de hoogtepunten het optreden van nachania Glen Radhe. Grote dank aan het betrokken publiek en Ameet Mehilal voor de foto’s! Happy Indian History Month!