145 jaar Hindostaanse Immigratie

Hoe zou jij 145 jaar Hindostaanse Immigratie vieren en herdenken? Deel jouw idee met ons en wie weet krijg jij de kans om het uit te voeren! 

Voor 145 jaar Hindostaanse Immigratie nodigen het Sarnámihuis en Hum Log creatieve jongeren uit om hun ideeën in te dienen voor de viering en herdenking van 5 juni 1873. Heb jij een goed idee? Wil jij mensen inspireren en empoweren vanuit Hindostaanse identiteit? Grijp jouw kans!

Voorwaarden

 • Jouw idee moet vernieuwend zijn.
 • Jouw idee moet entertainment en educatie combineren.
 • Jouw idee moet een verband leggen tussen jongeren van toen (in 1873) en jongeren van nu (in 2017).

Wat levert dit jou op?

“Dankzij mijn betrokkenheid bij het Sarnámihuis heb ik geleerd wat project management betekent. Ik heb verschillende skills ontwikkeld die ik nog steeds toepas in mijn werk, van conceptontwikkeling tot productie. Dit traject is een geweldige kans om op laagdrempelige wijze en in een veilige setting jezelf te ontwikkelen, zoals persoonlijk als professioneel.” – vrijwilliger Sarnámihuis

Bijdragen aan 145 jaar Hindostaanse Immigratie betekent:

 • Nieuwe netwerken: je betreedt een netwerk van mensen die jouw interesse in identiteit, geschiedenis en cultuur delen.
 • Verdieping kennis: je krijgt de kans om jouw kennis en bewustzijn over Hindostaanse geschiedenis en cultuur te vergroten in workshops.
 • Ontwikkeling vaardigheden: je komt in een omgeving terecht die jou ondersteunt in het ontwikkelen en versterken van jouw professionele vaardigheden.

Aanmelding & Agenda

 • Aanmelding: Tot 30 november kan je jouw idee sturen naar info@sarnamihuis.nl. Gebruik hiervoor dit aanmeldingsformulier. De informatie gevraagd in het aanmeldingsformulier mag ook via video of andere media worden ingediend. Creativiteit wordt op prijs gesteld.
 • Follow-up: Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsbijeenkomst. Deze zal plaats vinden op donderdag 14 december van 19.00-21.00 in Den Haag.
 • Kennismakingsbijeenkomst: Op de kennismakingsbijeenkomst maak je nader kennis met het Sarnámihuis en Hum Log en de andere kandidaten. Je krijgt de gelegenheid om jouw idee te delen en je te laten inspireren door de ideeën van anderen. Je krijgt een interactieve workshop over Hindostaanse identiteit en geschiedenis. Naar aanleiding van deze avond zullen het Sarnámihuis en Hum Log besluiten welk idee geschikt is voor uitvoer op 5 juni 2018.
 • Begeleidingstraject: Degene met het beste idee worden door het Sarnámihuis begeleid in de uitvoer. Hiervoor is 1 bijeenkomst per maand ingepland van ongeveer 2 uur:
  • Januari: startbijeenkomst met uitwerking plan van aanpak.
  • Februari: communicatie- en promotieplan finalizen
  • Maart: programma finalizen
  • April: start promotie event
  • Mei: stand van zaken promotie en voorbereiding event
  • Juni: event en evaluatie

Waarom dit initiatief?

Met dit jubileum jaar willen het Sarnámihuis en Hum Log een nieuwe generatie maatschappelijk betrokken jongeren betrekken bij de Immigratiedag. Studenten en young professionals die trots zijn op hun identiteit en zich willen inzetten voor hun gemeenschap. Jongeren die een frisse blik hebben op het heden en willen bijdragen aan de ontwikkeling van Hindostaans cultureel erfgoed. Het Sarnámihuis en Hum Log willen hiermee actief de verbinding zoeken met de nieuwe generatie die in Nederland opgroeit, maar geworteld is in de Hindostaanse gemeenschap.

Ieder jaar organiseert het Sarnámihuis de Immigratieviering en -herdenking. Van Maharani tot Barhanti tot Muziek in Migratie, de shows van het Sarnámihuis staan bekend om de combinatie van educatie en entertainment. Dans en muziek worden verbonden met herinneringen uit het verleden en visies voor de toekomst. Bezoekers vinden herkenning in gezichten en ervaringen, maar worden ook verrast door nieuwe feiten en verborgen verhalen. Door jongeren van nu actief te betrekken bij de Immigratieviering- en herdenking willen het Sarnámihuis en Hum Log de oude en nieuwe generatie verbinden.