Ameeth D

Reacties zijn gesloten

tblAmeethDGenre: Muziek – Bhangra

Never fight in the name of religion , we all pray to the same god (Ek Onkar) – Ameeth D

Biografie
Bhangra MC werd geboren als Ameeth Durgaram op 18 Juni 1982 in Utrecht. De 28-jarige zanger groeide op temidden van musici, Zijn opa was een wel gewaardeerd Violist en accordeonist, ook zijn moeder was zangeres, hierdoor groeide hij op met veel inzicht en ervaring in verschillende muziekstijlen en technieken. Op zijn 12de zat hij vaak te spelen op de synthesizer in de muziekstudio van zijn oom en werd geprikkeld om meer muziek te maken ,leergierig in muziek ging hij op Pianoles en later op Indiaas Klassiek harmonium les. De jonge Ameeth leerde zich al snel aan om zelf melodieën te componeren, en muziek te produceren. Maar hij wou meer en dat was zich richten op zang, en over het algemeen gericht op Punjabi Folk stijl zangtechnieken

Zijn grote voorbeelden: Surjit Bindrakhia , Malkit Singh , Manmohan Waris , Master Saleem en Chamkilla , hebben hem in zijn zangstijl enorm beïnvloed, het hoge zangbereik en de overduidelijke Vibrato kenmerkt de stem van Ameeth in zijn nummers.
Door veel op feestelijke aangelegenheden Bhangra, Quawali , Sufi en Ghazal te zingen heeft hij hier veel ervaring in op kunnen doen.

Meer muzikale talenten werden ontdekt toen Ameeth als tiener lid werd van een populaire hindipop band. Zijn stem had zodanige impact op het publiek dat hij er een nieuwe vaste hobby in vond.
Vanaf dan is hij regelmatig te vinden in de nightlife van Amsterdam Rotterdam en Den Haag om met zijn band live op te treden en is voornamelijk populair in de Hindi scène als BhangraMC. In de periode tussen 2006 / 2009 is Ameeth zich meer en meer gaan richten op het composeren en arrangeren van eigen Bhangra nummers dit resulteerde in een samenwerking met de Engelse recordlabel Muzik Knightz. Daarnaast richt hij samen met zijn vriend Robby Singh de team ‘’Punjabi Institute’’ op, die zich voornamelijk bezig houdt met het produceren van bhangra en Desi muziek.

In 2010 dook Ameeth de studio in om samen te gaan werken met de welbekende 2 FAMOUS van Selecta Beats.
De urban beats van 2Famous in combinatie met de Bhangra stijl van Ameeth en de Punjabi lyrics van Robby klikte meteen.
Het nummer en Videoclip Naal tu Nach is hiervan de uitkomst gepaard met een Tournee naar Suriname met 2FAMOUS & RAGHAV om de Bhangra songs te promoten.
Er staat ook al een nieuwe nummer op de planning genaamd Kuriye Ni.
Deze zal qua tempo en stijl weer compleet anders zijn dan zijn voorgaande nummer Naal tu Nach.

Bron tekst & foto: www.ameethd.com

Websites
Website: www.ameethd.com
Facebook: www.facebook.com/AMEETHHH
Twitter: www.twitter.com/Ameeth_D