145 jaar Hindostaanse immigratie: Unravel

Sarnámihuis en Hum Log organiseren op 5 juni 2018 een verrassend evenement in Theater aan het Spui in Den Haag ter ere van de viering en herdenking van 145 jaar Hindostaanse immigratie. Met het spraakmakende theaterstuk Unravel, ontroerende vlogs van Hindostaanse kinderen in gesprek met de generatie van hun grootouders en muzikaal commentaar van Lex Bholasing en Berry Damrie.

Theaterstuk: Unravel

Met iedere stap die onze voorouders uit India hebben gezet in hun migratie kwamen ze nieuwe uitdagingen en dilemma’s tegen. Geïnspireerd door dit gegeven hebben creatieve Hindostaanse jongeren het initiatief genomen om voor 145 jaar Hindostaanse Immigratie zelf een theaterstuk te schrijven over de dilemma’s die zij als nieuwe generatie Hindostanen ervaren. De centrale vraag in dit stuk is: Wat zou je doen als jouw ouders faliekant tegen een handeling van jou zijn? Zou je jouw zin doorzetten of zou je toegeven aan de wensen van jouw ouders? Stel dat je als ouder geconfronteerd wordt met deze situatie, terwijl je zelf iets gedaan hebt waar jouw ouders tegen waren. Wat doe je dan? Toon je meer begrip voor jouw kind of voor jouw ouders?

In dit prikkelende theaterstuk worden dilemma’s van verschillende generaties Hindostanen naast elkaar gelegd en ontrafeld. Met een verrassende wending: het publiek wordt gevraagd hoe zij willen dat het theaterstuk zal eindigen.

Talkshow: Generaties in Gesprek

Na de pauze volgt een interactieve talkshow met het publiek. Hierin staat het gesprek tussen verschillende generaties Hindostanen centraal. In een interactieve quiz wordt het publiek uitgenodigd in gesprek te gaan over de dilemma’s die in het theaterstuk zijn aangekaart. Ook mag het publiek tijdens gasfarmais verzoeknummers aanvragen bij Lex Bholasing en Berrie Damrie, die daarnaast met Bollywood liedjes een muzikaal commentaar zullen geven op het stuk. Tot slot maakt het publiek kennis met Hindostaanse kinderen die als Sarnámihuis-vloggers hun grootouders hebben geïnterviewd voor 145 jaar Hindostaanse Immigratie. Het evenement wordt afgesloten met de acteurs die hun eigen versie van het einde van het toneelstuk zullen brengen.

Programma

Datum: dinsdag 5 juni 2018

Inloop: 18.00 uur (met Hindostaans buffet tot 19.00)

Aanvang: 19.30

Einde: 22.00

Plaats: Theater aan het Spui

Adres: Spui 187 in Den Haag.

Toegang: € 2,50 zonder buffet, € 12,50 met buffet.

Kaartverkoop: Klik hier om kaarten te bestellen

Reacties zijn gesloten.