Jivan’arazzi: “Bedenk een arena van 20.000 dansers die op je neerkijkt terwijl tegenover je je grootste idolen qua dans staan….waartegen je moet battlen.”

san_rajivbhagwanbaliTrots op…Jivan’arazzi!
Sarnámihuis is trots op…Jivan’arazzi! Overdag is Rajiv Bhagwanbali eigenaar van en masseur bij Jivan’s Massage, maar in de entertainment staat hij bekend als danser Jivan’arazzi bij de danscrew Pop´arazzi in Rotterdam. Zijn specialisatie is poppin´, een dans die tot het hiphopgenre behoort en vooral bekend is geworden door Michael Jackson. Met zijn crew deed hij mee aan Move Like Michael Jackson, Hollands Got Talent en So You Think You Can Dance en trad hij op bij MTV en TMF. Daarnaast wonnen ze de dansbattles Juste Debout Amsterdam, Spin Off en Dutch Bboy Championships. Reden genoeg voor Sarnámihuis om Jivan’arazzi 5 vragen te stellen. (Foto: Ashvin Ghisyawan van Totaalfotografie)

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om dans?
Mijn eerste herinnering is Michael Jackson. Ik zag deze man dansen en was zo onder de indruk dat ik zoiets had van….ooit ergens in me leven moet ik iets kunnen doen wat daar maar een klein beetje op lijkt. Ik had echt een hele periode dat ik alles nadeed van hem. ‘t Ging zelfs zo ver dat ik op de middelbare school een klassenfeest had georganiseerd en een act had ingestudeerd om als hem te mogen dansen: Lakschoenen, witte sokken en handschoenen….wauw wat was ik een nerd.

2. Wat is voor jou je grootste mijlpaal tot nu toe?
Ik heb tot nu toe nog als enige samen met mijn danspartner Leal op de WK standup dance mogen staan voor de stijl poppin’. Bedenk een arena van 20.000 dansers die op je neerkijkt terwijl tegenover je je grootste idolen qua dans staan….waartegen je moet battlen. Dit is wel het grootste moment tot nu toe voor mij geweest. De andere mijlpalen zijn net iets kleiner maar zeker even belangrijk! In de finales komen van verschillende tv-shows, getekend worden door Sony Music, binnen 12 maanden 3 keer naar Afrika gaan en dansen bij Dennis Bergkamp thuis. Zijn toch wel leuke dingen.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Shailesh Bahoran. Een van de founding members van de Illusionary Rockaz Crew (Utrecht). Een jongen waar ik inspiratie van krijg daar alleen maar bij hem te zijn. Onze stijlen qua dans werken heel erg complementair en we hebben beide de liefde voor de mysterieuze, mystieke kant van dans. Naar mijn idee een van de meeste getalenteerde theatrale dansers in NL. Geheel niet toevallig ben ik daarom ook net een project met hem gestart. We werken naar een voorstelling toe, gebaseerd op de Indiase mythologie. So be on the lookout!

4. Hoe combineer je familie met je dansambities? Welke rol speelt je familie in jouw danscarrière?
Ik vind familie super belangrijk. Mijn familie weet vaak wat ik doe en als er grote dingen zijn komen ze kijken of vertel ik ze erover. Maar ik probeer voornamelijk “normaal” te zijn als ik bij ze ben en het juist een beetje te scheiden. Het is soms zo fijn om met mensen te praten die niet altijd aan het bewegen zijn of het alsmaar over dans hebben. They keep me normal, zij zien me gewoon als”Jiv”. Wel moet ik daarbij zeggen dat sinds het dansen mijn “concept” van familie is veranderd. Ik heb ineens 7 broers erbij (Pop’arazzi Crew) en 100-en neven en nichten (de dansscene in Nederland). Als je ver genoeg zoekt zijn we allemaal familie, in bloed of in hart.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Ik vind het erg leuk om mensen te leren kennen met dezelfde interesses, maar zeker ook met andere interesses. Sinds ik in contact ben gekomen met het Sarnamihuis zie ik zo veel talent en potentie. Dit alles heeft er altijd gelegen, maar nooit hebben we er op deze manier naar gekeken. Laten we als voornemen hebben om elkaars krachten te zien, onbevooroordeeld en puur. We will change the world!