Per ke tare bát cit – een feestelijke uitnodiging van de familie Gobardhan

Het Sarnámihuis organiseert in samenwerking met de familie Gobardhan een fundraising ten behoeve van de Calcutta brieven, een verzameling brieven van autoriteiten in Suriname, India en elders met informatie over de families in India en Suriname gedurende de periode van 1873 – 1921. De informatie geeft een aangrijpend beeld van het dagelijkse leven van kalkatihan – de immigranten – op de plantages in Suriname. De heimwee, het verdriet, de pijn en het lijden van onze voorouders is haast voelbaar in die informatie. Er is ook een koppeling gemaakt met de reeds bestaande Hindostaanse database, waardoor de informatie over de personen herleid kunnen worden naar families. Zit er misschien ook informatie van jouw par náni, náná, dádi of dádá? Kom en neem deel aan deze zoektocht! Op 5 juni 2022 is de presentatie van de brieven in gebundelde vorm.

Maar op 28 augustus 2021 organiseert de familie Gobardhan een tuinbijeenkomst over de Hindostaanse geschiedenis met presentaties van Sandew Hira, projectleider van de Calcuttabrieven, Dr. Bhagwanbali, schrijver van het boek De Totkoeliegemaakten en de familie Gobardhan die hun familie in India hebben gevonden en de zoektocht uit de doeken doet in Suriname, India en Zuid-Afrika. U kunt bát cit (gesprek) kare met de sprekers.

De locatie van de presentatie is de weelderige tuin Belwa Binoohni in Utrecht. De tuin is vernoemd naar het dorp van waar de voorouders van de familie Gobardhan emigreerden naar Suriname.

We gaan een life-cooking demonstratie geven, waar we roti en bárá gaan bakken. Er is een uitgebreide menu dat verder is samengesteld naar het eetpatroon van onze adja en náná.

De muziek komt voor rekening van Angel Aruna en er is ook ahirwá ke nác door Kishan Hira.

Bekijk de sfeer van de tuin.

Datum: 28 augustus 2021

Locatie: Groenwoudsedijk 60,3528 BK en parkeren bij nr 63, Utrecht. Industrieterrein Papendorp (gratis parkeren op de parkeerplaatsen van de omliggende bedrijven)

Entree: € 25,00 per persoon inclusief eten en drinken. Na overmaking ontvangt u een kaart voor de bijeenkomst.

Aanmelding: De aanmelding is gesloten vanwege een volle boeking.

Betaling: NL 61 INGB 0006 3375 81 ten name van het Sarnámihuis

Aanvang: 18.00 uur. De presentatie start om 20.00 uur. Het officiële gedeelte eindigt om 23.00 uur en daarna informeel samenzijn.

Voor meer informatie kunt u bellen met John Gobardhan 06-53234493 of met Amar Soekhlal 06-52010495

Met vriendelijke groet,

Familie Gobardhan

Het Sarnámihuis