Reena Rambaratsingh: “Als klein meisje bewonderde ik altijd al mijn moeder, die achter haar ‘kaptafel’ zat en zichzelf opmaakte.”

ReenaRambaratsinghTrots op…Reena Rambaratsingh!
Sarnámihuis is trots op…Reena Rambaratsingh! Reena Rambaratsingh is de oprichtster van het bedrijf Express Yourself Visagie, waarmee ze als ware kunstenares iedereen van een vleugje glamour voorziet. Ze heeft gewerkt in de tv-wereld met onder andere Lange Frans, Replay en Van Velzen. Daarnaast is ze manager geweest bij het cosmeticamerk dat valt onder het concern Estée Lauder: Bobbi Brown. Reena doet ook veel visagiewerk voor bruiloften en fotoshoots en verzorgt zelf regelmatig Visagie-workshops, waar zij vrouwen leert hoe zij hun eigen make-up artist kunnen worden. Ook heeft zij sinds kort haar eigen verzorgingslijn Alex Cosmetic en schoonheidssalon Express Yourself Health & Beauty in Rotterdam. Reden genoeg voor Sarnámihuis om Reena Rambaratsingh 5 vragen te stellen.

1. Wat is je eerste herinnering als het gaat om visagie?
Als klein meisje bewonderde ik altijd al mijn moeder, die achter haar ‘kaptafel’ zat en zichzelf opmaakte. Zij zorgde (en zorgt) er (nog steeds) altijd voor dat ze er tip-top uit zag (en ziet). Lippenstift, blush, oogschaduw, eyeliner…ik heb altijd vanaf de eerste rij mogen meekijken, hoe dit aangebracht dient te worden. Ook pakte ik regelmatig als peuter al stiekem wat lippenstiftjes of nagellakjes van mijn moeder om daarmee op mezelf te experimenteren. Helaas kwam ik er toen ook op een vervelende manier achter dat nagellak niet bestemd is voor de ogen. Zo heb ik wel eens mijn ogen per ongeluk dicht geplakt, omdat ik de kleur nagellak mooi vond als oogschaduw. Het was een harde les, maar door vallen en opstaan leert men.

2. Wat is voor jou je grootste mijlpaal tot nu toe?
Ik wilde altijd al een creatief beroep uitoefenen. Toch ben ik nadat ik het Gymnasium heb afgerond Rechten en Criminologie gaan studeren. Tijdens mijn studie had ik een bijbaan bij één van de grootste advocatenkantoren van Nederland. Vrij snel kwam ik er eigenlijk achter, dat ik niet mijn hele leven binnen de advocatuur wilde werken. Ik wilde graag iets creatiefs doen. Maar een creatief beroep biedt niet altijd de zekerheden als dat van het beroep als jurist. Toch heb ik mijn gevoel gevolgd en ben ik gegaan voor een carrière als visagiste en schoonheidsspecialiste. En nu heb ik dus zelfs mijn eigen schoonheidslijn. Als ik nu na een aantal jaren terugkijk, kan ik zeggen dat dat voor mij mijn grootste mijlpaal is geweest: het volgen van mijn gevoel en iets wat niet mogelijk lijkt, tóch mogelijk maken.

3. Met welke andere Hindostaanse artiest in Nederland zou je wel eens willen samenwerken?
Er is niet specifiek één Hindostaanse artiest in Nederland, waarmee ik zou willen samenwerken. Ik vind het in het algemeen prachtig als Hindostaanse mensen samenwerken en elkaar verder helpen. Dus het lijkt me heel erg leuk om met andere Hindostaanse artiesten samen te werken. Ik vind het altijd leuk als een ander succes boekt, maar ben altijd net even wat trotser als ik weet dat diegene ook Hindostaan is. Onder Hindostaanse jongeren schuilt veel verborgen talent in verschillende opzichten. Mooi om te zien dat dit ook steeds meer in de media te zichtbaar wordt.

4. Hoe combineer je familieleven met je visagie, welke rol speelt je familie in jouw kunst?
Natuurlijk was mijn drastische carrièreswitch voor mijn ouders wel even schrikken en wennen. Maar zodra zij zagen hoe happy ik ervan werd en ik ook echt met passie werkte, hebben zij mij volop gesteund en gemotiveerd het beste uit mezelf te halen en er helemaal voor te gaan. Mijn werktijden zijn onregelmatig en als je een eigen zaak hebt, ben je eigenlijk nooit echt helemaal vrij. Gelukkig heeft mijn omgeving daar begrip voor. Voor mij is het wel belangrijk dat mijn familie en werk goed samen gaat.

5. Wat wil je aan de lezers van Sarnámihuis.nl meegeven?
Het is belangrijk altijd te doen, waar je je volledig happy bij voelt. Hoe onmogelijk het doel soms ook lijkt…waar een wil is, is een weg! En waarmee ik dit zelf altijd aanvul: als er geen weg is, dan maken we er één naar dat doel toe!! 😉

Volg Reena Rambaratsingh via haar website: www.expressyourself-visagie.nl of via Facebook: http://www.facebook.com/reena.eyv