Ricky Ajay Singh: Heb ik Corona?!

Reacties zijn gesloten

Nederland begeeft zich op dit moment in het oog van een storm. Een storm welke over heel het land raast. Een monster, genaamd Corona, heeft het leven van ons allen volstrekt veranderd. Het is mij opgevallen dat de berichtgeving in de media enorm negatief gesteld is. Sensatie verkoopt, zegt men wel.

Een kleine week geleden begon ik mij enorm ziek te voelen. Mijn hoofdpijn was niet vol te houden. Immense verkoudheid kwam als subsymptoom de hoek omkijken. Er volgde een reeks van slapeloze nachten. Nachten met aanzienlijke hoestbuien. Nachten met naar de muur staren. Ik was op een ongezonde manier afgevallen. Al snel, werd ik angstig. Kan het zijn dat ik besmet ben geraakt door het coronavirus? Mijn gedachten kende geen weerga. Het nieuws bracht mij niet bepaald geruststelling. Traplopen zat er niet meer in. Elk moment zou ik kunnen flauw vallen. Mijn moederlief bevestigde eens te meer dat zij een steunpilaar is met een ongekende mate van uithoudingsvermogen. Ik begon mij te irriteren aan alles. Ik kan namelijk niet stilzitten; ik moet werken aan mijn verschillende ondernemingen. Na een lijdensweg van zes dagen, begon ik opeens op te knappen.

Deze ervaring heeft mij tot nieuwe inzichten gebracht.  Ik geloof echt dat het coronavirus een straf voor ons allen is. De manier waarop wij tegenwoordig leven, moet echt veranderen. Eigen belang is niet het belangrijkste, maar medemenselijkheid moet de rode draad zijn. Wij zijn zo druk met onszelf dat we elkaar uit het oog zijn verloren. Vragen naar hoe het met iemand gaat, gebeurt zelden tot nooit. Sommige mensen zien de quarantaine als een vloek; ik daarentegen koester de momenten die ik met mijn dierbaren kan doorbrengen. Het is voor mij een alarmerend signaal dat ook ik meer tijd moet vrij maken. Werk is mijn verslaving; hier moet ik wellicht beter in balanceren.

Een nederig verzoek aan iedereen om alsjeblieft thuis te blijven en afstandslimiet in acht te nemen. Veel sterkte aan degene die met het monster worstelen. Moge een ieder tot de meest bewuste kern van zijn of haar bestaan komen!