Ricky Ajay Singh: Bezoek aan ouderengemeenschap Bindraban

Reacties zijn gesloten

Op 26 september was het dan zover. Na agendatechnisch twee jaar te hebben gezocht na een datum, hadden Oom Frank en ik een momentje gevonden voor de wandelgroep.Op zich al een zeer exceptioneel moment. Vol bewondering volgde ik de activiteiten van Oom Frank op de voet. Zijn passie voor jongeren en ouderen verdient alle lof.

Hoog tijd om iets terug te doen. Al snel wist ik dat mijn bijdrage muzikaal zal zijn. Dit is immers mijn grootste passie. Op een zeer regenachtige avond, keerde ik vanuit Amsterdam voor een studio-opname naar Den Haag. Vol adrenaline; ik had immers met een ace percussionist uit India samengewerkt! Onderweg merkte ik dat de euforie constant steeg. Vanuit mijn religieuze opvoeding, heb ik het namelijk altijd al zeer goed kunnen vinden met ouderen. Vanuit mijn vorige rol als bestuursvoorzitter van HSFN, heb ik al vele activiteiten voor deze bijzondere en onmisbare doelgroep georganiseerd.En toen gebeurde het; immense file en vele ongelukken onderweg. De klok wacht op niemand. Te laat komen is helemaal niets voor mij. De telefoontjes stroomden al naar binnen. Het leek erop alsof de verkeerslichten het op mij hadden gemunt. De navigatie nam mij vervolgens in de maling.Frank en ik waren slechts meters van elkaar verwijderd. Na een intensief gesprek, vonden Frank en ik elkaar. De directeur had voor mij een parkeerplek gereserveerd; heel fijn!Na mijn auto heel voorzichtig naast de fervente pilaar te hebben geparkeerd, besloot ik naar binnen te gaan bij ouderengemeenschap Bindraban te Beeklaan 100.

Meteen voelde ik de vertrouwde warmte van de ouderen. Ik maakte mezelf klaar; ik zou namelijk een korte solo op mijn liefde (lees; Tabla) uitvoeren. De expressies op de gezichten van de ouderen waren abrupt heel serieus van aard. Gek genoeg, kreeg ik hier veel energie van! Nadat ik mijn eerste slag op mijn Tabla had uitgevoerd, veranderde deze serieuze stemming in een sfeer van liefdevolle liefde. De eerste glimlach was een feit. Na mijn solo, volgde er een leuke vragensessie. Tot mijn verbazing hadden de ouderen een ieder affiniteit met muziek.De een was (vroeger) een zangeres, terwijl de zoon van de andere enkele jaren Tabla-les heeft gevolgd. Heerlijk om na een hectische dag naar de vreugdevolle verhalen van te hebben mogen luisteren.

Oom Frank verzorgde aansluitend een spontaan interview. Al met al, kijk ik terug op een uiterst gezegende dag!