Genomineerd voor de ECHO Award: Ramoe Jagesar over de uitreiking

Ramoe Jagesar was één van de finalisten van de ECHO Award 2018. Dit is een landelijke prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan excellente studenten met een multiculturele achtergrond. Het doel van de ECHO Award is gericht op het creëren van positieve aandacht voor individuen uit de multiculturele samenleving. Op donderdag 20 september zijn de ECHO Awards 2018 uitgereikt. Dit jaar werd voor de eerste keer de ECHO Loyens & Loeff Law & Tax Award uitgereikt. Ramoe Jagesar is één van de drie finalisten in deze nieuwe categorie en deelt zijn ervaring over de avond.

Een avond vol trots
De avond werd gehost door Gyzlene Kramer-Zeroual en vond plaats bij het prachtige kantoor van Loyens & Loeff op de Zuid-As in Amsterdam. Bij binnenkomst zag ik al veel familie & vrienden, maar ook mensen uit het onderwijs en bedrijfsleven, die allen heel trots waren dat er maar liefst 34 genomineerden waren dit jaar!

De avond verliep als volgt: de kracht van diversiteit werd gevierd met verschillende sprekers, livemuziek van 22XLOUD en een poëtische voordracht van Rubaina Bhikhie. Vervolgens maakte de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, de winnaars bekend.

Wees de wind onder iemands vleugels
De minister van Engelshoven gaf zelf ook een speech. Ze vertelde dat we allemaal ooit rolmodellen in ons leven hebben gehad. Mensen die, misschien soms zonder dat we het zelf goed in de gaten had, ‘de wind onder onze vleugels waren’. De mensen die het bewijs waren dat je droom haalbaar is.

Dit deed mij heel erg denken aan mijn ouders/voorouders. Hindostanen die hun thuisland achterlaten (eerst India en dan Suriname) om een nieuw bestaan elders op te bouwen. Ik ben erg geïnspireerd door de gehele avond. Wat hebben we toch veel talent in onze multiculturele samenleving! De organisatie ECHO voelt als een hechte familie. Ik ben dan ook ongelooflijk blij dat dit initiatief bestaat, die de inspirerende verhalen, inzet en ambitie van niet-westerse studenten laat zien. Dit biedt hoop.

De uitreiking
Na een avond vol in spanning te zitten werden te winnaars bekend gemaakt. De winnaar van de Award krijgt een volledige verzorgde Summercourse op de University of California Los Angeles. Uiteindelijk won ik niet, maar kreeg Hasnaa Beni Driss de eerste Loyens & Loeff Law and Tax Award.

Dankzij de ECHO-nominatie ben ik een familie rijker treed ik toe tot het ECHO Ambassadeursnetwerk. Hierbij kan ik blijven laten zien dat het loont om je vleugels uit te slaan, jezelf uit te spreken en zichtbaar te zijn. Want zoals onze minister al aangaf: Je weet nooit van tevoren wat er voor nodig is om iemand anders de vleugels te laten spreiden. Hierdoor blijven we groeien naar een samenleving die elke dag een beetje meer ‘van iedereen’ en ‘vóór iedereen’ is.

Reacties zijn gesloten.